Jun 15, 2011

Open discussion about blogs...

Dear bloggers,

this topic has appeared on number of blogs but I have been thinking recently what makes fashion blogs succesful? Why are some blogs that are good not that popular and certain maybe less good so trendy? Why some people visit blogs of not very stylish people? What are the trends and what do you need to do to be succesful?
You can certain trends like Andy or Chiara...started with very decent but not extraordinary writting and photographs and all of a sudden became famous bloggers. But what made them better than other thousands of blogs? Certainly it was not style, there are lot of stylish people over there. I also have a feeling that public always adores bloggers that do not have purely designers but can show affordable style. Or am I wrong?
Or do you genuienly think that its about how you like the person as an individual? Or is there some hidden star factor? Too many questions and no answers, so I would like to hear them from you.

Love Glamazon xoxo

Myslim, ze na tohle tema se napsalo hodne, spis bych to brala jako otevrenou diskuzi. Co dela modni blogy uspesnymi? Sama mam trosku divny vkus a neco co jinem prijde super, vetsine prijde odpudive nebo prumerne. Jsou blogy, ktere jsou kvalitni a presto na ne nikdo nechodi, jsou blogy, kter jsou mene kvalitni a lidi je zboznuji. Jsou lide, ktere maji nespocet navstev a pritem me neispiruji nicim a opacne. Cim myslite, ze takove blogerky jako Andy ci Chiara upoutaly? Podivam se na stare prispevky a nevidim o nic lepsi fotografie nez na tisice dalsich blogu o nic originalnejsi styl a prispevky a presto behem roku dokazaly ziskat obrovskou popularitu. Jedna se snad o nejaky skryty STAR faktor? Prijde mi, ze nektere tendence jsou hodne zretelne (treba se mylim), lide podle me spise oceni blogy, kde blogerky neprezentuji pouze designer modu, spise modu, ktera je levnejsi a dostupna. Nebo se snad mylim? Nebo je zkratka popularita o tom, jak clovek pusobi jako osoba? Ci musite mit neco do sebe? Je to o typu prispevku? Spousta otazek a zadne odpovedi. No jsem zvedava na vsechny nazory a uz se tesim na tu rozmanitost. V Cesku hlavne vidim jeden trend a tim jsou blogy, ktere maji takovy ten Hoxton a Shoreditch styl, asi je to tim, ze to vidim denne na kazdem druhem cloveku, takze se rychle podivam, ale srdicko mi z toho neposkoci. Kazdopadne v me rodne zemi je to urcite posun jinam, takze to zcela chapu. Tesim se opravdu na napadite komentare a preji krasny vecer.

Love Glamazon xoxo


And my favourite blogger is Liz



http://popcultureafternoon.blogspot.com/

14 comments:

  1. i begin to follow the blog everytime I find the girl wears clothes and has style I like and which might inspire me in future. :)

    http://jordantdd.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. fííha, riadne si to tu nadhodila.Nejdem sa vyadrovať ku všetkému, to by sme tu boli do rána. Mňa musí blog zaujrať, či už fotkami, videom, článkami..čokoľvek.
    Čo sa týka Chiary, tiež som nechápala, čo na nej ľudia vidia, ale teraz ju sledujem každý deň. Zdá sa mi hrozne milá (tá sa to poznať cez fotky, články, videá?? aebo som cvok?:D).

    ReplyDelete
  3. Jordan and what kind of style? geeky, chic, different, elegant, trendy?


    Folly: ano ale jake fotky se ti libi, jake videa...ty prece taky dela kazdy. co se tyce chiary, ano je mila? ale vis kolik je milych blogerek? treba ty :)

    ReplyDelete
  4. Ja svoj blog nemam, iba aktivne par sledujem :) Ceske a slovenske blogy su podla mna dost rovnake a ich styl mi nie velmi vyhovuje, je to taka moda, ktoru vidim okolo seba, nic originalne. Kopiruju jedna druhu. A je to mozno aj vekom blogeriek, oslovia tym moju 17rocnu dceru :) Vacsinu oblecenia maju z H&M, nad tym rozmyslat velmi nemusia. Na rozdiel od zahranicnych blogeriek. Paci sa mi napr. Lovely Pepa, Jessica z What i wore a Liz z Late afternoon. A je pravda, ze si vsimnem ine blogy na odporucenie :)

    ReplyDelete
  5. Myslím, že Andy a Chiara mají úspěch, protože obě působí mile, baví se se svými čtenáři, blogují každý den, a navíc obě mají postavu i obličej modelek.
    Občas mám u některých blogů pocit, že se nejedná o fashion, ale jen o pretty face..
    No, v Čechách mi přijde, že děsně letí mít všechno co nejlevnější, ze sekáče.. Já si taky občas koupím něco v sekáči, ale všeho s mírou, že.. ;)
    No a s kvalitou blogu je to tak, jak píšeš. Občas jsou některé blogy kvalitní (např. tvůj), ale tisíce čtenářů nemají a naopak.

    ReplyDelete
  6. :) máš pravdu, ale ja to neviem presne definovať...buď má ten človek nejakú virtuálnu charizmu, alebo nie.

    ReplyDelete
  7. Podle mého je to hodně o kvalitních fotkách a hlavně jak blogger/ka pravidelně přidává. Možná je to také tím, jestli vás ten člověk na první pohled zaujme.
    Videa(Fuck Lush!) mě nebaví.. Taky mě na českých bloggerkách rozčiluje, jak mají polovinu svého oblečení ze showroomu a ruzných eshopu. Ty holky jsou taková trapná chodící reklama :D. Navíc mi přijde, že je jedna jako druhá... Musí mít kraťasy s vyšším pasem od Levis a hlavně musí být ze sekáče, žejo.

    S tím oblečením v Česku se podle mého nic neudělá. Já bych taky chtěla využívat něco jiného než je H&M, Zara, Mango aj. Ale problém je, že u nás není jinak z čeho vybírat. Nemáme ty značky, ze kterých mužou vybírat bloggerky, které žijí např. v USA. Tím jsou tyto bloggerky lepší(např. Liz nahoře).

    ReplyDelete
  8. Ztototoznuju se se vsemi, kdo uz vyjadrili nazor, nemam uz moc co dodat.. Taky myslim, ze hezkej sympatickej oblicej a postava dela hodne, jeste pokud jsou k tomu i kvalitni fotky a taky velka cetnost prispevku. Hodne by me zajimalo, jaky je pomer ctenarek, ktere hledaji na blozich predevsim inspiraci nebo nejaky "vizualni zazitek", a ktere potrebuji videt konkretni dostupne veci, ktere si pripadne muzou jit take koupit.. a dik za doporuceni Liz, je vazne uzasna, rekla bych, ze co se tyka modniho citu, je jeste o trochu vys nez uz zminovane Andy a Chiara!

    ReplyDelete
  9. moc hezke prispevky, ale na to kolik si tento clanek precetlo lidi, jsem cekala vetsi ohlasy a nazory....

    ReplyDelete
  10. nemam rada blogy na ktorych su dievcata bezne oblecene.. pre mna to v tu ranu straca hodnotu fashion blogu.. na druhu stranu..ja sa tiez povazujem za fashion blogerku a svoju modu neprezentujem..niekto ma mozno povazuje za odpad niekto za top blogerku..je to velmi individualne..ale v podstate mam rada blogy ktore ma vedia zaujat: bud zaujimavym kombinovanim oblecenia (priznam sa ze ale na tychto blogoch necitam tie kokotiny co pisu pod fotkami (az na par vynimiek napr foly), vlastnorucnymi handmade vyrobkami, alebo zaujimavymi clankami napr. take blogy ako ma patrik gurcik... a potom neznasam veci zo sekacu .. leze mi to hore krkom..ale zas napr na takej timbo mi to nevadi.. clovek musi mat v prvom rade osobnost a vdruhom sa musi hodit do oblecenia ktore nosi..na mne by podla mna nieco zo sekavu vyzeralo smiesne.. o tom to cele je..odhadnut tu spravnu davku toho ca sa ku mne hodi, co luia chcu... a vediet im to naservirovat v spravnom mnozstve..oni sa potom radi vracaju.. :)

    zaujimavy clanok.. neviem preco tvoj blog zatial nesledujem.. takze to uz je napravene a vela uspechov prajem v tomto blogerskom mori.. :)

    ReplyDelete
  11. Evi, vďaka za komentár!:) Nekomentoval som dlhšiu dobu, a vlastne som sa aj na chvíľu odmlčal, pretože som mal / mám skúšky, ktoré sú....akoto povedať slušne... proste sú nezvládnuteľné a nezostáva mi čas temer na nič :/
    Každopádne, s týmto postom sa s tebou stotožňujem na 100%. Vystihla si presne to, čo by som povedal aj ja.
    Máš pravdu v tom, čo si povedala, že naše blogerky sú väčšinou, ako to povedať aby sa niekto neurazil, nudné? Možno, ale to len preto, lebo tie outfity sú také, ktoré vídam bežne na ulici a nie sú škaredé, to vôbec nie, no len si nemyslím, že sú tak úžasné aby som ich postoval na blog. Ide o taký pekný priemer. Preto ani nesledujem veľa blogov, hlavne kvôli tomuto faktoru, tie čo sledujem, to je o niečom inom a ich sa tento názor netýka.
    Takéto blogy sa stávajú inšpiráciou pre 13+ yo dievčatá, no viac neponúknu.
    No a tie sú obľúbené aj vďaka tomu, že mnoho blogerov je práve tejto vekovej kategórie, okolo 15 rokov, tak do 20 a aj preto sa budú navzájom sledovať, lebo pociťujú medzi sebou akúsi spolupatričnosť :D
    No dôležitým faktorom je to, že počet followerov ZĎALEKA nehovoí o kvalite blogu, to teraz netvrdím ako "ohrdnutý" bloger, ale ako človek ktorý ma troška rozumu a súdnosti.
    No priznám sa, že ma niekedy naštve, okay, možno nie naštve, ale dotkne sa, keď niekto kto podľa mňa má nekvalitný blog ma toľkú návštevnosť, že ja o nej môžem snívať a ja sa už rok snažím robiť blog ako na takej úrovni, no v tomto smere sa ďaleko nepohol. Ale taký môj neúspech v tomto smere pripisujem aj tomu, že nedávam svoje fotky outfitov.... Ale meniť to asi ani nebudem, pretože ja som blog zakladal s tým, že budem prezentovať môj názor na problematiku módy a nie moje outfity o ktorých si myslím, že sú také normálne, no to by mal posúdiť skôr niekto iný, ale aj tak si nemyslím, že by mali byť na internete. (tak ako polovica outfitov ktoré na blofoch nachádzam).
    Takže základným faktorom úspešného blogu je teen móda, ľahký slovník, málo textu a heslo "follow me i´ll follow u" :D
    No ešte raz dodám, že toto čo som napísal sa netýka blogov ktoré ja sledujem. Snažím sa v tejto blogosfére vybrať len kvalitu, kde samozrejme zaraďujem aj teba. Pretože máš svoj štýl, na tvojich kombináciach je vidieť že "vieš čo robíš", proste tak módne vyzretý štýl na vysokej úrovni....
    oh, a teraz mojou úprimnosťou prídem o kopec followerov :D
    pekný zvyšok večera Evi :)

    ReplyDelete
  12. och patrik zlatko.. :) presne toto som chcela napisat.. ps: sak my vieme.. :D

    ReplyDelete
  13. Katka: už som sa zľakla, že sa so mnou prestaneš baviť kvôli tomu, že nakupujem v sekáčoch :D

    Podľa môjho názoru dosť podstatnú rolu hrá aj sám človek, teda jeho výzor. Áno, ľudia by sa nemali posudzovať podľa vzhľadu, ale načo si budeme klamať, naša fyzická schránka (vlasy, make-up, oči, zuby atď.)je tá prvá vec, ktorú si na nás ľudia všímajú. Vezmime si napr.Chiaru. Oblieka sa vcelku úplne normálne. Nahodí šortky, biker čižmy a obyčajné tričko. Ale aj tak z nej nemôžem spustiť oči. Niečo z nej vyžaruje, je sympatická, pekná, má niečo, čím si dokáže človeka získať.

    Toť tak všetko z mojej strany. :)

    ReplyDelete
  14. moc vam dekuji za komentare :) zajimava smesice postrehu :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...